SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.3 issue2Mining and productive chains in Mexico: a comparative study using input-output state modelsCompetences, talents and key skills in the mexican manufacturing SME author indexsubject indexarticles search
Home Pagealphabetic serial listing  

Services on Demand

Journal

Article

Indicators

Related links

Share


Economía Coyuntural

Print version ISSN 2415-0622On-line version ISSN 2415-0630

Abstract

GARCIA, A.; CARAUS, M.; IGLESIAS, T.  and  MALDONADO, J.J.. Regulación, innovación y competitividad en el sector de la alimentación. Revista de coyuntura y perspectiva [online]. 2018, vol.3, n.2, pp.33-56. ISSN 2415-0622.

Resumen El sector agroalimentario ha estado condicionado por frecuentes cambios normativos, que intentan reducir su impacto ambiental y reforzar la seguridad alimentaria. En este trabajo se analiza el efecto producido por las distintas normativas, valorando cómo afecta la protección ambiental a la capacidad de innovación del sector. Diversos estudios han puesto de manifiesto que una mayor regulación gubernamental podría suponer un incremento de la calidad del producto, con su consiguiente diferenciación y mejora de la competitividad.

Keywords : agroindustria; innovación; protección ambiental.

        · abstract in English     · text in Spanish     · Spanish ( pdf )

 

Creative Commons License All the contents of this journal, except where otherwise noted, is licensed under a Creative Commons Attribution License