SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.35 número1Damsina, coronopilina y santamarina, esquiterpenlactonas que manifiestan actividad citotóxica, capacidad de daño del ADN y capacidad de apóptosis en células cancerosas lineas a549, HeLa y Panc-1 índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

Compartir


Revista Boliviana de Química

versión On-line ISSN 0250-5460

Resumen

ORTIZ, Jimena; BRAVO, José A  y  L. VILA¹, José. Molecular kitchen Chemistry; Bolivian traditional Gastronomy; Molecular chuflay. Rev. Bol. Quim [online]. 2018, vol.35, n.1, pp.1-5. ISSN 0250-5460.

Abstract This is a brief experimental description and theoretical approach to preparation of "chuflay", a Bolivian drink socially widely diffused under a spherification process. The physical presentation of the beverage is under the form of spherical capsule obtained through the gelification of alginate molecules (alginic acid salt) and calcium ions, by the spherification process of the alcoholic chuflay.

Palabras clave : Molecular Kitchen Chemistry; Bolivian Gastronomy; Chuflay.

        · resumen en Español     · texto en Inglés     · Inglés ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons